18 juni 2019

 

In diverse media is onlangs aangegeven dat onze afvalcontainers in verband met de Pinksterdagen op zaterdag 15 juni geleegd zouden worden. We zijn na die dag via telefoon, mail, whats-app maar ook mondeling op straat aangesproken door vele, vele Haaksbergenaren met de mededeling dat de afvalcontainer op gepubliceerde datum niet geleegd is.

 

We hebben daarom dan ook contact gehad met onze vuilophaaldienst Twente Milieu. Daar wordt onze melding afgedaan als zijnde een communicatiefout. Twente Milieu is bovendien ook zeker niet voornemens om de overvolle vuilcontainers nog vóór de volgende lichting te legen. Ook wordt ons medegedeeld dat de gemaakte fout bij gemeente Haaksbergen ligt.

 

Dus hebben we gebeld met gemeente Haaksbergen. Daar wordt door iemand van communicatie begrip getoont voor de situatie maar vangen we bot op onze vraag wanneer de vuilcontainers dan wél geleegd gaan worden.

 

En als al de moeite als inwoners van Haaksbergen dan geen resultaat opleveren, hebben we ons uiteraard als fractie en raadsleden bij de verantwoordelijke wethouder gemeld. De wethouder heeft ons toegezegd om binnen een halve dag te reageren op onze melding.

 

We hebben in die halve dag weer veel berichten mogen ontvangen maar niet van de verantwoordelijk wethouder; heel erg jammer!

 

Als u een volle vuilcontainer heeft, heeft u dan al bedacht waar u met al het volgende afval naar toe gaat? Wij zijn erg benieuwd en willen graag van u weten hoe u hiermee omgaat. U kunt natuurlijk op dit bericht reageren maar ook via ons contactformulier dat te vinden is op www.haaksbergencentraal.com.

Maar u kunt ons uiteraard ook persoonlijk aanspreken.